Live score... ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Poker - Τι είναι το set-mining, πότε, πού και γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται

Ο στόχος κάθε παίκτη στο πόκερ είναι να εκμεταλλευτεί κάθε κατάσταση, κερδίζοντας περισσότερα χρήματα όταν μπορεί και χάνοντας τα λιγότερα όταν απλά δεν γίνεται να κερδίσει. Έτσι, υπάρχουν πολλές στρατηγικές - προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να οδηγήσουν τους παίκτες στο να κερδίσουν το παιχνίδι (Tight Agressive, Loose Agressive κλπ.).
Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να βγάλει κανείς χρήματα στο No-Limit Texas Hold’em είναι το set-mining, στρατηγική που χρησιμοποιείται πιο συχνά, αλλά όχι αποκλειστικά, από ΤΑG παίκτες.
Σε προηγούμενα άρθρα στρατηγικής του PokerCity.gr, είχε αναλυθεί η σημασία του Set-mining και οι παράμετροι κατά τις οποίες μπορεί αυτό να εφαρμοστεί επιτυχώς.
Το να παίζετε αρκετά μικρά και μεσαία ζεύγη με μοναδικό στόχο το να πετύχετε set στο flop, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικερδές, αλλά και να διώξει πολλές δύσκολες αποφάσεις στο post flop παιχνίδι σας, θέμα που αναλύεται και στο πιο πρόσφατο άρθρο στρατηγικής του Pokerlistings.com.


Τι-Γιατί-Πότε-Πού
Τι είναι: Είναι η στρατηγική σύμφωνα με την οποία παίζετε μικρά και μεσαία ζεύγη με μοναδικό στόχο το να πετύχετε set. Κάνοντας call σε raise πριν το flop μπορείτε να κερδίσετε αρκετά χρήματα από τους αντιπάλους σας αν έρθει το set στις τρείς πρώτες κοινές κάρτες.
Γιατί: Η συγκεκριμένη στρατηγική αποδίδει γιατί τα 3 of a kind χέρια είναι συνήθως τα καλύτερα στο flop και έχουν πολλές πιθανότητες να συνεχίσουν να είναι μέχρι το showdown. Τα sets είναι συνήθως πολύ δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από τους αντιπάλους σας και θα κερδίσετε μεγάλα pots απέναντι σε μεγάλα ζεύγη και δυνατά χέρια με 2 ζεύγη.
Πότε: Το set-mining μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε deep stacked Texas Hold’em παιχνίδι, cash ή τουρνουά, αλλά είναι πιο κοινό στα cash games λόγω των πιο deep stacks σε σχέση με τα τουρνουά.
Που: Όπως οι περισσότερες κινήσεις στο πόκερ, το set-mining λειτουργεί καλύτερα in position. Ψάξτε για early position raises και απλά κάντε το call pre-flop με μικρά και μεσαία ζεύγη. Εκμεταλλευόμενοι την θέση σας, θα πάρετε πιο κερδοφόρες αποφάσεις μετά το flop.
Implied Odds
To πιο σημαντικό concept που πρέπει να κατανοήσετε για το σωστό set-mining είναι αυτό των implied odds.
Eπειδή θα "χτυπήσετε" set μόνο 1 στις 8 φορές, περίπου, είναι σημαντικό όταν τα καταφέρετε, να κερδίσετε ένα μεγάλο pot. Τα implied odds είναι ένας τρόπος να κατανοήσετε τι πρόκειται να κερδίσετε αν πετύχετε το χέρι που επιθυμείτε.
Τα implied odds λαμβάνουν υπόψη τα χρήματα που δεν βρίσκονται στο pot, αλλά πρόκειται να κερδίσετε στο turn και το river.
Tα κλειδιά για ένα επικερδές set-mining
To set-mining μπορεί να είναι μία ιδιαίτερα κερδοφόρα στρατηγική αρκεί να την χρησιμοποιείτε σωστά.
Για να καταφέρετε να την χρησιμοποιείτε εύκολα και να αυξάνετε τα κέρδη σας, πρέπει:
- Να είστε σε deep stack καταστάσεις. Μία στις οκτώ φορές είναι λίγες. Γι' αυτό φροντίστε κάθε φορά που πετυχαίνετε set να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κερδίσετε αρκετά χρήματα.
- Nα μπαίνετε σε multiway pots και σε pots με aggressive παίκτες, οι οποίοι βάζουν εύκολα τις μάρκες τους στη μέση. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να ανταμειφθείτε όταν πετύχετε το σωστό flop.
- Nα κάνετε set-mining έχοντας το πλεονέκτημα της θέσης. Είναι προφανές, ότι, όταν ξέρετε την κίνηση των αντιπάλων σας πριν πάρετε μία απόφαση έχετε το πλεονέκτημα. Το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις set-mining και μπορείτε να κερδίσετε μεγαλύτερα pots όταν έχετε το πλεονέκτημα της θέσης και πετύχετε set.
Set-mining στην πράξη: Ο Tony G κερδίζει $206.000 από τον Χόιτ Κόρκινς πετυχαίνοντας set στο flop.

pokercity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου