Live score... ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Δοκιμές με Φορναρόλι και Μαυρία στον Παναθηναϊκό

Έχει καταλήξει στο 4-2-3-1 ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εν όψει του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα, αλλά ακόμα προβληματίζεται για τον στράικερ...

Στη διπλή προπόνηση της Παρασκευής είχε χρησιμοποιήσει Φορναρόλι και Πετρόπουλο, το Σάββατο τον Τοτσέ και την Κυριακή επανέφερε τον Ουρουγουανό φορ, αρχικά μόνο του και έπειτα με τον Μαυρια δίπλα του. Δείγμα ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει και μάλλον θα το κάνει την τελευταία στιγμή.

Για το δίτερμα, ο Φερέιρα χώρισε τους πράσινους σε δύο ομάδες, 10 τους βασικούς που έκαναν επίθεση και δεν είχαν γκολκίπερ και στους 11 αναπληρωματικούς.

Την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης και Βιτόλο ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι και στην επίθεση, ο Σισοκό είχε ελεύθερο ρόλο, ο Μαυρίας ήταν ο αριστερός εξτρέμ, ο Ζέκα ο δεξιός και ο Φορναρόλι στην κορυφή. Η παρουσία του Καρνέζη στα γκολπόστ θεωρείται δεδομένη.

Η δεύτερη δοκιμή

Στη συνέχεια του διτέρματος, ο Φερέιρα πέρασε τον Μαυρία στην κορυφή της επίθεσης, δίπλα στον Φορναρόλι και τον Σισοκό τον χρησιμοποίησε ως αριστερό χαφ, ενώ ο Ζέκα έμεινε δεξί.

Το σκεπτικό αυτής της δοκιμής αφορά την ταχύτητα του Μαυρία, αφού το δίδυμο των στόπερ της Μάλαγα, οι Γουέλινγκτον και Ντεμικέλις είναι αργοί και ο νεαρός επιθετικός θα τους δημιουργήσει προβλήματα. Συγχρόνως, ο Μαυρίας διανύει περίοδο φόρμας και έχει πετύχει δύο γκολ.

Επίσης, στις πτέρυγες οι Ζέκα και Σισοκό είναι συνεπείς στα ανασταλτικά καθήκοντα τους και βοηθούν ανασταλτικά τους Βύντρα και Σπυρόπουλος, κάτι πολύ σημαντικό για τα ματς με τους Ισπανούς. Παράλληλα, έχουν επιθετικές αρετές.

Εντολές και στημένα

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο Πορτογάλος επέμεινε στην αποφυγή των λαθών και στη διατήρηση μικρών αποστάσεων ανάμεσα στις γραμμές του. Το τονίζει διαρκώς στους ποδοσφαιριστές του και θεωρεί πως είναι το κυριότερο για να πάρει η ομάδα του θετικό αποτέλεσμα στο Λα Ροσαλέντα.

Τέλος, έδωσε έμφαση στις στημένες μπάλες, με τον Μαυρία να εκτελεί από αριστερά και τον Σισοκό από δεξιά. Ο Φερέιρα εκτιμά ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα και μπορεί να αξιοποιήσει αυτό τον τομέα.

prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου