Live score... ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0


Porque?
Ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League απέναντι στη Μάλαγα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση. Και δεν την έκανε στο «Ροσαλέδα», τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο...
Γιατί μπορεί οι «πράσινοι» να αφυπνίστηκαν στο β' 45λεπτο, να έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ξαναμπούν στο κόλπο, αλλά με καλή εμφάνιση για ένα 45λεπτο δεν ήταν δυνατόν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να υποκλιθούν στην καλύτερη Μάλαγα και στην
ουσία να ψάχνουν ένα θαύμα στη ρεβάνς.
Οι Ισπανοί νίκησαν 2-0 (17' Ντεμικέλις, 34' Ελισέου), στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης και είναι το φαβορί για την πρόκριση εν όψει τoυ αγώνα της Τρίτης (28/3) στο ΟΑΚΑ.
Είναι δεδομένο ότι η ποιότητα της Μάλαγα, τουλάχιστον στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, είναι σαφώς ανώτερη από αυτή του Παναθηναϊκού, ο οποίος από τη στιγμή που δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα αλλά και δεν αξιοποίησε τις λίγες (αλλά καλές) ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.Κακός στο πρώτο ημίχρονο, όπου πιέστηκε ασφυκτικά, δεν κράτησε μπάλα, δέχθηκε δύο γκολ («φτηνό» το πρώτο) και απειλήθηκε αρκετά, βελτιωμένος στο δεύτερο (ιδίως μετά το 60') όταν και έχασε δύο σπουδαία τετ-α-τετ (61' Φορναρόλι, 76' Τοτσέ) και μία μεγάλη ευκαιρία (62' Μαυρίας) για να σκοράρει, αλλά γλίτωσε και το 3ο γκολ παθητικό από τους Ισπανούς.
Βασικός ο Φορναρόλι
Ο Μπρούνο Φορναρόλι κέρδισε, τελικά, τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να κρατήσει τον προερχόμενο από τραυματισμό, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, στον πάγκο. Οι υπόλοιποι 10 της αρχικής σύνθεσης ήταν οι αναμενόμενοι, με τον Καρνέζη στην εστία, τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Βελάσκες στην άμυνα. Βιτόλο και Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους τους Ζέκα, Μαυρία και Σισοκό.
Από την άλλη πλευρά, ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνι έδωσε φανέλα βασικού στον 16χρονο Φαμπρίς (κορυφή επίθεσης). Η δική του σύνθεση είχε τους Καμπαγέρο στο τέρμα, τους Γκάμεθ, Μονρεάλ, Ουέλινγκτον και Ντεμικέλις στην άμυνα. Τουλαλάν και Μαρέσκα ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Ελισέου, Ισκο και Χοακίν σε μεσοεπιθετικό ρόλο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι. Ενδεικτικά τα στατιστικά, με 9-1 τελικές προσπάθειες (οι 7 των Ισπανών στην εστία) και την κατοχή 58%-42% υπέρ της Μάλαγα (είχε φτάσει και στο 63%-47%). Εξαρχής οι γηπεδούχοι ήταν πιεστικοί, με ανάπτυξη από τα άκρα και τον Ελισέου πραγματικά ασταμάτητο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μπορούσε να επιτεθεί, αλλά καλά-καλά να κρατήσει και την μπάλα.
Ο Ελισέου απείλησε στο 11' και στο 17', αλλά το 1-0 ήρθε με «φτηνό» τρόπο από τον Ντεμικέλις με πλασέ εξ' επαφής στο 17' (διπλή ολιγωρία της «πράσινης» άμυνας σε εκτέλεση κόρνερ). Λίγο νωρίτερα (16') υπήρξε η μοναδική τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού σε εκτέλεση φάουλ του Κατσουράνη, που κόντραρε.
Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι, πίεζαν, αλλά αν και δεν έχαναν ευκαιρίες, αξιοποιούσαν τα λάθη της «πράσινης» άμυνας και δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Εφτασαν, τελικά, στο 2-0 με ωραίο γκολ του Ελισέου στο 34'. Ο Φερέιρα αντέδρασε, έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Ζέκα στο 39', αλλά ιδιαίτερη βελτίωση δεν είδε. Αντίθετα, είδε την Μάλαγα να χάνει δύο ευκαιρίες με τους Ελισέου (40') και Μαρέσκα (45'+1').
Η «αφύπνιση» και η υπέρβαση στο δεύτερο ημίχρονο
Η Μάλαγα συνέχισε πιεστικά και στο πρώτο 10λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ισκο (48') και απειλώντας με τους Μαρέσκα-Ντεμικέλις (49'), Τουλαλάν (53') και Φαμπρίς (55'). Στη συνέχεια, έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, που θα μπορούσε να απειλήσει με τον Κατσουράνη στο 47'. Οι «πράσινοι» βγήκαν μπροστά και άρχισαν να κρατούν λίγο περισσότερο την μπάλα, με τους Ισπανούς να προσπαθούν, κυρίως, να αξιοποιήσουν τα λάθη στις ελληνικές πάσες και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα σε 2 λεπτά δύο μεγάλες ευκαιρίες, με το τετ-α-τετ του Φορναρόλι (61') και το σουτ του Μαυρία (62'), αλλά στη συνέχεια γλίτωσε το 3-0 με τον Ισκο στο 66'.
Η ατυχία χτύπησε την «πόρτα» των «πράσινων» με τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ (στη θέση του ο Πίντο στο 64') και ο Φερέιρα έκανε την τελευταία του κίνηση στο 69' με τον Τοτσέ αντί του Φορναρόλι. Ο Ισπανός ήταν ο μοιραίος με το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 76', αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμπαγέρο.
Στα τελευταία λεπτά οι Ισπανοί δεν ρίσκαραν, ο Πελεγκρίνι «φρέσκαρε» το μεσοεπιθετικό κομμάτι και η Μάλαγα, που ουσιαστικά δεν απείλησε από το 66', κράτησε (εύκολα) το 2-0 και είναι το αφεντικό για την πρόκριση.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 17' Ντεμικέλις, 34' Ελισέου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9' Γκάμες, 47' Ισκο, 90'+3' Ντούντα - 18' Ζέκα, 72' Βύντρα
ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Γκάμες, Μονρεάλ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ισκο, Ελισέου (78' Ντούντα), Χοακίν, Φαμπρίς (70' Μπουονανότε).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ (64' Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου