Live score... ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...


Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που άλλαζε (τουλάχιστον) τα 8/12 του ρόστερ του, ο Ολυμπιακός φέτος, με τις δάφνες του πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, προχώρησε σε λίγες αλλά απαραίτητες προσθαφαιρέσεις προκειμένου να παρουσιαστεί καλύτερος την επόμενη σεζόν.
Εκτός του ότι έμειναν όλοι όσοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαγική χρονιά των «ερυθρόλευκων», αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο από τον... ανενεργό Παπαδόπουλο και τον παραγκωνισμένο (στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν) Κέσελ. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά.
Στα γκαρντ δεν άλλαξε τίποτε απολύτως. Με τον Βασίλη Σπανούλη να
ξεχωρίζει, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει άλλους τέσσερις παίκτες που θα μπορεί να εμπιστευτεί στην πεντάδα της ομάδας. Ο λόγος για τον Εϊσι Λο που «έδεσε» με τον V-Span στην περιφέρεια, τον Βαγγέλη Μάντζαρη ?ο οποίος αναλάμβανε τις... επικίνδυνες αποστολές στην άμυνα, κυρίως πάνω στον Διαμαντίδη- τον Κώστα Σλούκα που ανανέωσε το συμβόλαιό του, τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (αλλά και) τον Δημήτρη Κατσίβελη. Αν τελικά αποκτηθεί ένας ακόμα γκαρντ, σίγουρα θα μπορεί να αγωνίζεται και στο «τρία».
Με την προσθήκη του Στράτου Περπέρογλου και την παρουσία του Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έχει δύο παίκτες αναγνωρισμένης αξίας που θα μπορεί να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Στους πάουερ φόργουορντ δεσπόζει η παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και μαζί με τον Πέρο Αντιτς συμπληρώνει αυτή τη θέση.
Οσο για τους ψηλούς; Από τη στιγμή που παρέμεινε τελικά ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Η ομάδα κράτησε τον σέντερ που συμμάζεψε την άμυνα στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, παρέμεινε το... πολυεργαλείο Κάιλ Χάινς ?ο οποίος ήταν απο τους πολυτιμότερους παίκτες της περσινής χρονιάς- ενώ αποκτήθηκε ως «αντι-Λάζος» ο ?εν ενεργεία- διεθνής σέντερ, Δημήτρης Μαυροειδής.
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός αναμένεται να παρουσιαστεί πιο «γεμάτος» από πέρυσι αφού διαθέτει ?ήδη- 13 παίκτες (σ.σ. οι οποίοι μπορεί και να γίνουν 15 σε περίπτωση που εκτός του συμπληρωματικού ψηλού αποκτηθεί και ένας ακόμα γκαρντ) οι οποίοι μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής ανά πάσα στιγμή!
Οπως το καλοκαίρι του 2000
Πριν από 12 χρόνια ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπο για να ενισχύσει το ρόστερ του και ανάμεσα στους παίκτες που έντυσε στα ερυθρόλευκα ήταν και τρεις... πρώην του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2000 η ομάδα του Πειραιά έκανε δικούς της τον Ντίνο Ράτζα, τον Νίκο Οικονόμου και τον Νίκο Μπουντούρη, οι οποίοι είχαν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα με το τριφύλλι.
Εκείνη τη χρονιά κατεγράφησαν οι περισσότερες μεταγραφές παικτών που πέρασαν από τον «αιώνιο» αντίπαλο, κάτι που παρατηρήθηκε και φέτος. Μόνο που αυτήν τη φορά υπήρξαν μετακινήσεις και από τις δύο πλευρές, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά τους Σχορτσιανίτη, Γιαννόπουλο και ο Ολυμπιακός τον Στράτο Περπέρογλου.
Ο... χορός των «αιώνιων» μετακινήσεων άνοιξε το καλοκαίρι του '94 με την «τράμπα» Βολκόφ - Πάσπαλι, ενώ δύο μετακινήσεις έγιναν και το 2010 με τον Βουγιούκα να μετακομίζει στον Παναθηναϊκό και τον Σπανούλη στον Ολυμπιακό.
Οι υπόλοιποι οκτώ παίκτες που μετακινήθηκαν από τη μία ομάδα στην άλλη δεν είχαν... παρέα! Πρόκειται για τους Αριαν Κόμαζετς (1998) -ο οποίος μάλιστα μαζί με τον Δημήτρη Παπανικολάου έχουν γράψει και... ξεχωριστό ρεκόρ, καθώς έχουν φορέσει και τη φανέλα της ΑΕΚ- και ακόμη Τζόνι Ρότζερς (1999), Δημήτρη Παπανικολάου (2003), Πάτρικ Φέμερλινγκ (2004), Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (2006), Αντριγια Ζίζιτς (2007), Ανδρέα Γλυνιαδάκη (2009) και Λάζαρο Παπαδόπουλο (2011).
Την «απευθείας» διαδρομή από το ένα στρατόπεδο στο άλλο (χωρίς να μεσολαβήσουν, δηλαδή, άλλες ομάδες) επέλεξαν οι Βασίλης Σπανούλης, Στράτος Περπέρογλου, Νίκος Μπουντούρης, Αλεξάντερ Βολκόφ (απευθείας από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό) και οι Τζόνι Ρότζερς, Αντριγια Ζίζιτς, Ζάρκο Πάσπαλι (απευθείας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου