Live score... ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τα… έσπασε στη βροχή ο Αλόνσο!

Τη δεύτερη πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν πανηγύρισε οΦερνάντο Αλόνσο, αψηφώντας τη βροχή που έπεφτε στην πίστα του Χόκενχαϊμ, η οποία φιλοξενεί τον δέκατο γύρο της σεζόν του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. 

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει οΣεμπάστιαν Φέτελ, έχοντας πίσω του τονΜίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος παίρνει τη θέση του Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος αν και έκανε τον τρίτο χρόνο θα

εκκινήσει όγδοος λόγω της ποινής πέντε θέσεων που έχει δεχτεί. 

Με βρόχινα ελαστικά βγήκαν οι πιλότοι στη γερμανική πίστα, δεδομένου ότι ο τελικός των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε σε συνθήκες βροχής. 

Τον έλεγχο του μονοθεσίου του έχασε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε έξοδο. Στα πρώτα λεπτά του τελικού η πρωτιά άλλαξε αρκετές φορές χέρια με τους πρωταγωνιστές να έχουν δύσκολο έργο, δεδομένου της ποσότητας του νερού που υπήρχε στην πίστα. 

Του πηγαίνει η βροχή 

Τη δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον κατέκτησε ο Φερνάντο Αλόνσο στην πίστα της Γερμανίας, δείχνοντας πως είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε συνθήκες βροχής, αφού η πρώτη πολ είχε έρθει πριν δύο εβδομάδες στο Σίλβερστοουν σε παρόμοιες συνθήκες. 

Αυτή θα είναι η 22η φορά που ο Ισπανός πιλότος θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την πρώτη θέση. 

Τον παλιό καλό εαυτό του θυμήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος διεκδίκησε την πολ ποζίσιον, ωστόσο το τέλος της διαδικασίας τον βρήκε στην τέταρτη θέση. Ωστόσο, ο Γερμανός πιλότος εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Μαρκ Γουέμπερ (ο οποίος έχει δεχτεί ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων) και θα εκκινήσει τρίτος.

Q2: Καλώς τη βροχή! 

Με βροχή ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών με τις ομάδες να επιλέγουν την ενδιάμεση γόμα ελαστικών της Pirelli για τους πιλότους τους. 

Η κίνηση τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας ήταν έντονη, καθώς όλοι ήθελαν να προλάβουν την πίστα σε καλύτερη κατάσταση. 

Οι συνθήκες γρήγορα έκαναν τη ζωή των πιλότων ιδιαίτερα δύσκολή, λόγω του νερού που υπήρχε στο σιρκουί. Η βροχή στο Χόκενχαϊμ δεν θα μπορούσε να μην είχε… θύματα. Νίκο Ρόσμπεργκ, Ρομάν Γκροσεάν και Φελίπε Μάσα δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό των δοκιμών. 

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν προκρίθηκαν ήταν οι εξής: Πέρες-Κομπαγιάσι (Sauber), Μάσα (Ferrari), Ρικιάρντο (Toro Rosso), Γκροσεάν (Lotus), Σένα (Williams) και Ρόσμπεργκ (Mercedes). 

Q1: Στο παρά πέντε ο Σουμάχερ… 

Με τη μεσαία γόμα της Pirelli βγήκαν στην πίστα οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Οι ομάδες είχαν αρκετή δουλειά τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να προλάβουν τα… καμώματα του καιρού. 

Τον ταχύτερο χρόνο στο Q1 έκανε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Πρόβλημα υποστροφής αντιμετώπισε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος πήρε το ρίσκο και βγήκε στην πίστα με τη μαλακή γόμα. Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ρομάν Γκροσεάν. 

Για λίγο καρδιοχτύπησαν στη Mercedes, βλέποντας τον Σουμάχερ μέχρι την τελευταία του προσπάθεια ήταν εκτός της δεύτερης περιόδου (Q2). 

Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών είναι οι εξής: Βερνιέ (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Πετρόφ (Caterham), Πικ-Γκλοκ (Marussia), Ντε λα Ρόσα-Καρθικέγιαν (HRT). 

Αναλυτικά η κατάταξη των κατατακτήριων

1. Αλόνσο, Ferrari 
2. Φέτελ, Red Bull 
3. Γουέμπερ, Red Bull* 
4. Σουμάχερ, Mercedes 
5. Χούλκενμπεργκ, Force India 
6. Μαλδονάδο, Williams 
7. Μπάτον, McLaren 
8. Χάμιλτον, McLaren 
9. Ντι Ρέστα, Force India 
10. Ραϊκόνεν, Lotus 
11. Πέρες, Sauber 
12. Μάσα, Ferrari 
13. Ρικιάρντο, Toro Rosso 
14. Κομπαγιάσι, Sauber 
15. Γκροσεάν, Lotus * 
16. Σένα, Williams 
17. Ρόσμπεργκ, Mercedes * 
18. Βερνιέ, Toro Rosso 
19. Κοβαλάινεν, Caterham 
20. Πετρόφ, Caterham 
21. Πικ, Marussia 
22. Γκλοκ, Marussia 
23. Ντε λα Ρόσα, HRT 
24. Καρθικέγιαν, HRT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου